Stichting Langs de Zijlijn

Een goed doel tegen kanker en ieder die er door geraakt wordt

Stichting Langs de Zijlijn:

Stichting Langs de Zijlijn is een goed doel tegen kanker, dat zich inzet voor gezinnen wanneer één van de ouders getroffen wordt door deze verschrikkelijke ziekte. Op jaarbasis worden zo’n 9.000 gezinnen met thuiswonende kinderen geconfronteerd met een diagnose die ons spijtig genoeg allemaal bekend in oren klinkt: kanker. Wat volgt is een tijd van pijn, onzekerheid en angst voor alle leden van het gezin. Familieleden, kennissen en collega’s leven mee met de situatie en proberen waar mogelijk steun te bieden. Hoewel een luisterend oor soms het beste medicijn is tegen deze ziekte, blijft het echter een feit dat deze mensen geen hulpverleners zijn. 

Gelukkig beschikken we in Nederland over een goed sociaal vangnet, horen wij u denken. Ingeborg Lups-Dijkema, initiatiefnemer van Stichting Langs de Zijlijn, ervaarde persoonlijk dat dit helaas niet altijd het geval is. Waar zij als kankerpatiënt op verschillende vlakken werd ondersteund, was er weinig oog voor haar man en twee kinderen. Dierbaren van Ingeborg leden evengoed onder deze oneerlijke ziekte. Na haar herstel ontmoette zij verschillende lotgenoten met soortgelijke verhalen en niet veel later werd de knoop doorgehakt: hier moet wat aan gedaan worden!

‘Cancer doesn’t have a face, until it’s yours or someone your love.’

Ambassadeurs van onze stichting:

N

Jochem van Gelder

N

Emma Heesters

N

Koen Weijland

N

Niek Roozen

N
Karlem Ahmed

Samen tegen kanker en voor een goed doel

Niet veel later richtte Lups-Dijkema Stichting Langs de Zijlijn op als goed doel tegen kanker. De missie van onze stichting is een luisterend oor en ondersteuning bieden aan alle gezinsleden. Kanker eist namelijk op zowel lichamelijk als geestelijk gebied zijn tol. Van de patiënt, maar ook van zijn of haar dierbaren. Ouders die lijden aan kanker lopen regelmatig tegen bijkomende mentale dilemma’s aan. Hoe vertellen we het tegen de kinderen? Wat moeten we wel en niet delen? Terechte vragen, waar kinderen een oprecht antwoord op verdienen. Want hoewel de gevolgen van het gevecht tegen kanker bij de patiënt deels zichtbaar zijn aan de buitenkant, voeren kinderen in hun hoofd gevechten van vergelijkbaar kaliber. Een strijd tegen verdriet, onzekerheid en bovenal de angst om een dierbare te verliezen. Deze gevechten kunnen meer dan eens een blijvende schade teweeg brengen, zoals angststoornissen, driftbuien, nachtmerries en depressies. Uiteraard kunnen we deze gevechten niet altijd voorkomen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat deze dappere kinderen er niet alleen voor staan. 

 

Een dag waar de ziekte niet centraal staat

Het uiteindelijke doel van  Langs de Zijlijn is een passende zorg voor gezinnen die te maken krijgen met de ziekte kanker. Tot die tijd focussen we ons op het verspreiden van onze boodschap. Zo zijn wij een samenwerking aangegaan met organisatie Pink Ribbon, om zo met elkaar een sterk front te vormen tegen kanker en op te komen voor een goed doel. Daarnaast ligt onze voornaamste focus op gelegenheden creëren waar zowel ouders als kinderen hun verhaal kunnen delen met lotgenoten. Hiervan is onze Nationale Landelijke Dag het meest concrete voorbeeld. Een dag die is opgevuld met leuke workshops voor zowel ouder als kind. Er wordt FIFA gespeeld, geacteerd, gedanst en dit allemaal onder begeleiding van verschillende bekende Nederlanders. Het belangrijkste is echter dat iedereen plezier heeft en dat kanker niet de kans krijgt om zijn stempel te drukken, al is het maar voor een dag. 

Hoe kan ik helpen?

Met ons uitgebreide team van vrijwilligers, sponsoren en samenwerkingspartners proberen we er voor te zorgen dat kanker steeds minder invloed kan uitoefenen op onze dierbaren. Samen staan we sterk tegen kanker en achter een goed doel. Wilt u ook een (financiële) bijdrage leveren aan de hulp voor gezinnen of heeft u vragen over onze stichting of onze activiteiten? Neem dan gerust eens contact met ons op en wij staan u met liefde te woord! Dat blijft tenslotte het krachtigste medicijn.

We zetten kanker langs de zijlijn en veroveren samen onze basisplaats terug!

Een passende zorg voor zowel ouder als kind, dat is waar kanker Stichting Langs de Zijlijn zich hard voor maakt! Een combinatie van ons hechte team van vrijwilligers, onze samenwerkingspartners en onze sponsoren vormt de stevige fundering voor de verspreiding van onze boodschap. Wilt u ook meewerken aan een passende hulp voor gezinnen met kanker? Neem dan vandaag nog contact met ons op! Samen zetten we kanker langs de zijlijn, zodat wij weer in de basis staan!

Landelijke dag

Kom naar de landelijke dag in 2022.

Helpt u ons?

Doneer of word vrijwilliger/ sponsor.

Contact

Vragen of suggesties? Laat het ons weten!