Home » Nieuws & Media » Boeken

Boeken

Hoe vertel ik het - De koningin met de 7 pruiken

De koningin met de 7 pruiken is een prachtig prentenboek. Het verhaal gaat over een koningin die kanker krijgt. Iedereen in het kasteel is bezorgd en verdrietig. De koning, het prinsje en het prinsesje maken zich zorgen. Konden ze haar maar helpen.

Lees meer »

Kanker uitgelegd aan kinderen: Waantje krijgt de knarser

In het kinderboek Waantje krijgt de knarser beschrijft Caroline hoe hoofdfiguurtje Waantje omgaat met het bericht dat zij  kanker heeft, en welke trucjes zij toepast om het ziek zijn te verlichten. Ook leert het boek dat je met een kleine gedachte een grote verandering kunt bewerkstelligen.

Lees meer »

Kankervrij!?: een nieuw boek van Sheila R. Prins-Knight

Sheila Prins is 39 jaar, getrouwd en moeder van vier kinderen. Op 32-jarige leeftijd kreeg zij te horen dat zij een agressieve vorm van botkanker had in haar sleutelbeen. De gevolgen die dit voorhaar leven had, had zij niet kunnen voorzien… 

Lees meer »

Wanneer je als ouder kanker hebt

Wanneer je als moeder of vader van een (jong) gezin te horen krijgt dat je kanker hebt, staat je leven en dat van je gezin meteen behoorlijk op z’n kop. Hoe ga je om met alles wat er op je afkomt? Wat vertel je de kinderen? Er bestaat geen draaiboek voor het omgaan met alle veranderingen na de diagnose kanker, maar ervaringen van gezinnen die hier eerder mee te maken kregen en kennis uit wetenschappelijk onderzoek kunnen hier wel bij helpen. In dit boek zijn die ervaringen en kennis verwerkt.

Lees meer »

Wanneer je moeder of vader kanker heeft

Als je hoort dat je moeder of vader kanker heeft, dan verandert er veel. Je wereld staat ineens op z’n kop. En dat is niet makkelijk. Er zijn vast veel dingen die je nog niet weet over de ziekte en de behandelingen. Je weet ook niet wat je te wachten staat. Wordt je moeder of vader beter en krijg je weer een normaal leven? Je merkt misschien dat je boos, bang of verdrietig bent of dat je ineens heel anders doet dan normaal. Hoe ga je hiermee om?

Lees meer »

Gewoon pech - Als je moeder borstkanker heeft

Wanneer je moeder borstkanker krijgt, schrik je heel erg. Je weet natuurlijk niet wat er allemaal gaat gebeuren. Zelfs volwassenen hebben soms geen idee. Moet je gelijk naar het ziekenhuis als je borstkanker hebt? Wat voor onderzoeken komen er? Hoe komt het dat je kanker krijgt? Wat kunnen de artsen doen?

Lees meer »

Contact

Vragen of suggesties? Laat het ons weten!