Home » Landelijke dag

Landelijke dag 2021

Praktische informatie:

Tijdens de landelijke dag volgen wij de corona-richtlijnen van de overheid en het RIVM

 

Voor wie?

  • Kinderen die een ouder of broer/ zus of opa/oma hebben met kanker, of die dat hebben gehad.
  • Ouders
  • Mantelzorgers, hulpverleners, familieleden, vrijwilligers en een ieder die met het thema te maken heeft.

Waar en wanneer?

Zaterdag 30 oktober 2021
De Meerpaal in Dronten
De Rede 80, 8251 EX Dronten

Kosten?

De dag wordt grotendeels gesponsord. Hierdoor zijn de kosten slechts € 9,50 p.p., dit is incl. 2 consumptiebonnen en iets lekkers bij ontvangst. 

Aanmelden?

Meld u aan via ons inschrijfformulier:

Acts & Activiteiten:

Openingsact:

Dansgroep Avant Garde

Avant Garde is de eerste danscrew die twee tv-programma’s weet te winnen: Battle on the dance floor 2016 en Time to dance 2018.

Workshops kinderen:

(vanaf 6 jaar)

FIFA met Koen Weijland

Koen Weijland (19 oktober 1992) is een voormalig e-sporter van Ajax, gespecialiseerd in het spel FIFA. In september 2016 tekende hij een contract met Ajax waarmee hij de eerste professionele E-sporter werd in Nederland. In 2018 verliet Weijland Ajax. Weijland werd wereldkampioen FIFA in 2010, 2011 en 2015. Hij is tevens vijf keer Nederlands kampioen geweest. Weijland beheert een YouTube-kanaal (209.000 abonnees) en bracht in 2018 een boek genaamd “Strijder” uit over zijn leven als e-sporter. Koen verzorgt de workshop FIFA om de beste speler in je zelf naar boven te halen.

Acteren met Niek Roozen

In 2014 speelde Roozen in de jeugdserie Brugklas van de AVROTROS het personage Max. In seizoen 4 zit het personage Max in de tweede klas, hij zal nog wel in afleveringen te zien zijn maar is geen van de hoofdpersonages meer. Daarnaast vertolkte hij een van de hoofdrollen in de film De bende van Urk, die in juni 2014 in première ging en is hij gecast voor de film Solle naar een boek van de Zeeuwseschrijver Andreas Oosthoek. In 2015 was Roozen te zien in de nieuwe serie op Zapp Het geheim van Eyck waarin hij de rol van Tim vertolkt, en in 2016 in de film Renesse, waarin hij Bas speelt. In 2018 speelde hij in de rol van discipel mee in The Passion. Een jaar later speelde Roozen als Max mee in de film Brugklas: de tijd van m’n leven en speelde hij de beste vriend van vlogger Gio Latooy in diens eerste bioscoopfilm Project Gio. Daarnaast speelde hij in de films Vals, Misfit 2 en Verliefd op Cuba. Niek verzorgt de workshop acteren. Wie weet wordt jij later ook een bekende acteur.

Beatboxen met Kariem Ahmed

In 2008 doet Beatboxer Kariem mee aan twee beatbox wedstrijden. In Haarlem behaalde hij de eerste plaats & in Den Haag de derde plaats. Later in dat jaar deed hij ook mee aan het TV programma: Holland’s got talent waarbij hij tot de live shows in de halve finale kwam. In december 2013 behaalde Kariem Ahmed de eerste plaats bij het 3FM Freaknacht Beatbox kampioenschap!

Hij heeft onder andere opgetreden met artiesten zoals: Dio, Ali-B, Yes-R, Diggy Dex, Extince, Dilated Peoples, Heltah Skeltah, Skiggy Rapz. Kariem heeft ondertussen al meer dan 2500 optredens gedaan in binnen & buitenland! Kariem Verzorgt de workshop Beatboxen zodat jij daarna ook echt kan beatboxen.

Illusies/goochelen met Kariem Ahmed

In 2006 is naast beatboxen ook zijn passie voor goochelen begonnen. Hij besluit al snel lid te worden bij de grootste goochelvereniging van Nederland: de NBG waar onder andere ook Hans Klok lid is. In 2015 komt Hans Klok bij Kariem thuis om een goocheltruc van hem te kopen. Dit was een bijzondere ervaring en eer om een goocheltruc aan deze grote illusionist, Hans Klok te verkopen! In 2016 is Kariem te zien in de Telegraaf onder het kopje: bizarre beroepen. Ook behaald hij dit jaar de derde plaats tijdens het kampioenschap straatgoochelen in IJmuiden! Ditzelfde jaar is hij ook weer te zien is op tv. Deze keer niet tijdens de live shows van Holland’s Got Talent, maar tijdens het kinderprogramma: De Magische Winkel op Zapp/Ned 3. Kariem verzorgt de workshop goochelen zodat jij je eigen magische kanten kan ontdekken.

VOL = Koken met sterrenchef Dennis van den Beld = VOL

We hebben dit jaar wel een heel smakelijke workshop! Dennis van den Beld (38 jaar, 1 Michelinster) leidt het restaurant van Landgoed Hotel Het Roode Koper. Prestigieuze prijzen heeft hij op zijn naam staan, waaronder de Wynand Vogel Bokaal en het Gouden Koksmes. Het Nationaal Kookteam waar Van den Beld lid van is, won tijdens de Culinairy Olympics 2016 een zilveren en gouden medaille en tijdens IKA2018 zilver en brons. In december 2015 kreeg Van den Beld zijn eerste Michelinster toegewezen. Je leert echt culinaire hoogstandjes maken in de keuken van een echte sterrenchef!

Fotografie met Marco ter Beek

Marco ter Beek is een internationale portret en reclame fotograaf met eigen studioruimte in Almere. Marco werkt ook graag buiten zijn studio en zet op locatie dan ook zijn studio op. Marco heeft tijdens de Sony world photography awards 2017 de top 50 (worldwide) behaald en is daarmee “commended photographer” geworden (107.000 inzendingen). Marco heeft in Nederland ook de “top photo award 2015” gewonnen.

Marco verzorgt de workshop Fotografie zodat je voortaan zelf de beste foto’s kan maken.

    

Freerunning

Freerunning is een sport waarbij het de bedoeling is om zo sierlijk mogelijk over obstakels te geraken en om van het ene obstakel naar het andere te springen.  Omdat het een gevaarlijke sport is, is het belangrijk om de basistechnieken te beheersen. Verder is het bij freerunning belangrijk om niet bang te zijn en te geloven dat je het kan. Leer hoe je dit veilig en op een leuke manier kan doen bij de workshop Freerunning.

De workshop wordt door Progression Freenrunning gegeven. Zij beschikken over een selectie van de meest professionele Freerunners ter wereld. Progression Freerunning is gespecialiseerd om freerunning over te brengen met een spectaculair resultaat. Het gediplomeerde team heeft jaren ervaring met het overbrengen van Freerunning aan jong en oud. Bekijk de video Showreel Progression 2020.

Mede mogelijk gemaakt door Entertainmens.

VOL = Graffiti met graffiti artist Gilbert Helder = VOL

Graffiti for You, gespecialiseerd in het geven van workshops, aanbrengen van muurdecoraties en het maken van graffiti schilderijen. Ook geeft hij graffiti demonstraties op verschillende festivals en geeft hij les op basis en middelbare scholen. Graffiti for You is opgericht op 1 mei 2011. Door de passie voor graffiti is Graffiti for You ontstaan. Ruim 12 jaar geleden is Gilbert begonnen met graffiti spuiten. Door dagelijks in de weer te zijn met de spuitbus, zowel met muurdecoraties, workshops als demonstraties, heeft hij de nodige ervaring opgedaan om jou helemaal op maat te kunnen helpen!! Voor de 3e keer op rij geeft Gilbert de workshop Graffiti.

Freestyle Voetballen met Nick Zieren

Nick Zieren, de 1e officiële Nederlands kampioen Freestyle Voetbal. Onder toeziend oog van 2,5 miljoen Nederlanders werd Nick uitgenodigd om een ode te doen aan Prinses Beatrix tijdens haar officiële afscheidsfeest. De officiële Freestyle voetbal kampioen laat iedereen versteld staan op zowel grote als kleine evenementen. Op de landelijke dag laat Nick zijn meest waanzinnige trucs zien en in de workshop Freestyle voetbal leert hij je de basis te beheersen. 

Workshop voor de kleinsten:

(van 3 t/m 5 jaar)

Knutselen

Onder begeleiding van vrijwilligers kunnen ook de jongste deelnemers aan de slag op deze landelijke dag. Er zijn diverse knutselmaterialen aanwezig waarmee ze naar hartenlust mooie dingen kunnen maken. 

Plenair programma volwassenen:

Dit is geen keuzemodule.

Michel en Brian de Hond (Stichting Komma)

Toen Jasmin de Hond in 1980 op 30-jarige leeftijd te horen kreeg dat ze zou komen te overijden, liet zij haar twee jonge kinderen Marc (3) en Michel (1) een geluidsbandje na, om op deze manier haar aanwezighed later te blijven voelen. De geschiedenis herhaalde zich in de familie toen Marc de Hond hetzelfde nieuws kreeg en wist dat hij zijn kinderen Livia (3) en James (1) niet zou kunnen zien opgroeien. Het geluidsbandje van Jasmin werd gemoderniseerd en zo werd het levensverhaal van Marc in beeld gebracht.

Michel en Brian komen op de landelijke dag van Stichting Langs de Zijlijn spreken over het verlies van Jasmin en Marc, wat het geluidsbandje voor Michel heeft betekend, en over Stichting Komma. De stichting die ze samen na het overlijden van hun broer Marc zijn begonnen om ouders te helpen iets na te laten aan hun kleine kinderen.

Boeklancering door de Universiteit van Utrecht

Over het onderzoek “de impact van kanker op een gezin.”

Netwerk Massage bij Kanker

Netwerk Massage bij Kanker zal ook aanwezig zijn om massages te geven.

Afsluiting:

Emma Heesters

De dag wordt afgesloten met Emma Heesters, bekend van o.a. “Beste zangers” en van You-tube met 4,25 miljoen volgers.

Met Rolf Sanchez scoort ze een gouden plaat met het nummer Pa Olvidarte en stond ze wekenlang in de top 40.
In november 2019 wint Emma de MTV Push Award. Zij ontvangt deze prijs omdat zij wordt gezien als het grootste aanstormende talent van Nederland op dat moment. In 2020 scoort ze weer meerdere hits en werkt ze o.a. succesvol samen met Kris Kross Amsterdam. En begin juli 2021 staat ze samen met de Vlaamse zanger Metejoor op nr. 1 in de Vlaamse Top 50 met de hit Rendez-vous.

Tijdsindicatie:

Planning

13.00 – 13.20 Ontvangst bezoekers
13.30 – 14.05 Opening landelijke dag in Theaterzaal
14.05 – 14.10 Kinderen en workshopleiders naar de workshops

14.10 – 15.00  Uitreiking informatiebrochure & boeklancering UU (voor volwassenen in de Theaterzaal)

14.10 – 15.20  Workshop ronde 1
15.20 – 15.40  Pauze kinderen en wisselen van workshop
15.40 – 16.50
 Workshop ronde 2

16.05 – 16.50  Michel en Brian de Hond (voor volwassenen in de Theaterzaal)

16.50 – 17.00  Kinderen en workshopleiders terug naar Theaterzaal
17.00 – 17.20  Plenaire afsluiting op podium
17.20 – 17.50  Optreden Emma Heesters
18.00 – 18.30  Signeersessie met de Bekende Nederlanders

 

Doelen:

  • Landelijke dag om aandacht te vragen en ondersteuning voor de kinderen en ouders in een gezin waar kanker voorkomt.
  • Het organiseren van een landelijke dekking waarbij er een structureel programma komt voor kinderen in een gezin met kanker.

De landelijke dag “Langs de zijlijn” heeft de volgende doelen:

  • Een dag waar kinderen en ouders een boeiend programma aangeboden krijgen en hun ondersteunen bij de impact van kanker in het gezin.
  • Bewustwording creëren, zodat er niet alleen hulp en ondersteuning komt voor de patiënt, maar ook voor de kinderen in het gezin.
  • Erkenning vragen, begrip en ondersteuning bieden aan kinderen en ouders als daar behoefte aan is.
  • Het aanbieden van workshops met praktische tips voor kinderen die ze thuis kunnen inzetten.
  • Organisaties, scholen en de gezinnen bewust maken van de impact van kanker in het gezin op de kinderen en hen hierover informeren.

Aandacht voor de impact van kanker in een gezin

Als een gezin met kanker krijgt te maken, dan heeft dat een emotionele impact op de kinderen. Er is veel aandacht voor de patiënt en diens partner. Maar kinderen vallen vaak tussen wal en schip. Ze zijn niet betrokken bij de gesprekken tussen hun ouders en de medici. Plotseling moeten ze taken uitvoeren die tot voor kort hun ouders voor hun rekening namen. Soms gaan ze van hot naar  her als de ouders op medisch pad zijn. Ze kunnen schuldgevoelens hebben, hoe misplaatst die ook zijn. Kinderen zijn hard onder elkaar: er komen scheldwoorden aan te pas waar het woord ‘kanker’ in voorkomt. Kortom: kinderen staan langs de zijlijn. De landelijke dag Stichting Langs de Zijlijn vraagt aandacht voor deze problematiek en plaatst kinderen met de workshops weer in hun kracht. Niet zwaar op de hand. Maar luchtig, zonder om de problemen heen te draaien.

Het is vooral een leuke middag voor de kinderen waarbij zij die middag centraal staan. Ze ontmoeten elkaar en kunnen kiezen uit gave workshops. Een verwendag voor de kinderen want naast de onvergetelijke workshops zijn er optredens, lekkers, goodiebags en signeersessie met de Bekende Nederlanders. Ook de volwassenen komen uitgebreid aan bod met een aantrekkelijk programma.