Home

Nieuws & Media

Persbericht:  Onderzoek Universiteit Utrecht

Persbericht: Onderzoek Universiteit Utrecht

Wat gebeurt er met een kind als het hoort dat papa of mama kanker heeft en misschien dood gaat? Uit recent onderzoek onder leiding van de Universiteit Utrecht blijkt dat 27% van deze kinderen last heeft van traumatische stressklachten als één van hun ouders kanker krijgt en behandeld wordt. De Stichting Langs de Zijlijn vraagt vroegtijdige aandacht voor deze kinderen en pleit voor het optuigen van een landelijk steunprogramma.

Lees meer
Margriet Podcast: Mijn verhaal

Margriet Podcast: Mijn verhaal

Toen Ingeborg de diagnose borstkanker kreeg, besefte ze zich niet goed welke impact haar ziekte op haar kinderen had. “Dat vind ik heel heftig, dat door mijn toedoen de onbezorgdheid van mijn kinderen weg is.” Zo geeft dochter Amber aan dat haar wereld totaal instortte: “Ik ben nog nooit zo eenzaam geweest denk ik”. Beluister nu het verhaal van Ingeborg en haar dochter Amber.

Lees meer
LDZ Column: Marin Krabbenborg

LDZ Column: Marin Krabbenborg

LDZ Column is in het leven geroepen door Stichting Langs de Zijlijn. Hier laten wij u lezen wat de impact is van kanker op het gezin. Met deze keer het verhaal van Marin Krabbenborg (25).

Lees meer
Kankerverhalen: Karin Hernandez

Kankerverhalen: Karin Hernandez

Kankerverhalen is een column in het leven geroepen door Stichting Langs de Zijlijn. Hier laten wij u lezen wat de impact is van kanker op het gezin. Met deze keer het verhaal van Karin (49).

Lees meer
Landelijke dag 30 oktober 2021

Landelijke dag 30 oktober 2021

Het enthousiasme en de belangstelling voor de landelijke dag is groot. Ons bestuur wil er alles aan doen om de landelijke dag in 2021 te organiseren. Daarom is de dag van 12 juni verplaatst naar zaterdag 30 oktober 2021.

Lees meer
Kankerverhalen: Wendy Molenaar.

Kankerverhalen: Wendy Molenaar.

Kankerverhalen is een column in het leven geroepen door
Stichting Langs de Zijlijn. Hier laten wij u lezen wat de impact is van kanker
op het gezin. Met deze keer het verhaal van Wendy Molenaar.

Lees meer
Borstkankersymposium 2020 “grip op je leven”

Borstkankersymposium 2020 “grip op je leven”

Vanuit Stichting Langs de zijlijn pleiten we ervoor dat kinderen gezien, gehoord worden en begeleid kunnen worden. We werken hierin samen met vele deskundige (hulp)organisaties die aandacht hebben voor de impact van kanker op een gezin. Dit interview is van het Borstkankersymposium 2020 van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol, waar “grip op je leven” centraal stond.

Lees meer

Contact

Vragen of suggesties? Laat het ons weten!