Home » Initiatiefnemer

Initiatiefnemer

Ingeborg Lups-Dijkema

Het initiatief tot de landelijke dag van Stichting Langs de Zijlijn is van Ingeborg Lups – Dijkema (1973).

In 2015 kreeg zij borstkanker. Na een intensieve behandeling werd zij anderhalf jaar later ziektevrij verklaard. Van een fulltime werkende moeder met een goede baan in een stabiele omgeving veranderde ze in een patiënt. Maar ook haar gezinsleden, met name de kinderen zijn keihard geconfronteerd met deze nieuwe werkelijkheid. Die leidde tot bijkomende emoties. Normaal weten ouders daar wel mee om te gaan, maar die zijn door de nieuwe toestand bezig met heel andere zaken. Gevolg: verdriet, nachtmerries, moeilijk slapen, buien. De kinderen proberen elkaar onderling te troosten met wisselend resultaat. Ook de omgeving reageerde, schelden met kanker op school en sportvelden.

Ingeborg wil met de Stichting Langs de Zijlijn en de landelijke dag aandacht vragen voor de gevolgen voor kinderen uit het gezin als een ouder wordt getroffen door kanker. Dat moet leiden tot meer begrip voor de positie van kinderen en hun wankele positie tijdens en na het ziekteproces. De landelijke dag kan de aanzet zijn tot een aanpak die ertoe leidt dat kinderen in zo’n geval niet extra kind van de rekening worden.

Het verhaal van Ingeborg in beeld

Kijk en luister naar Ingeborg’s verhaal in onderstaande video.

Het bestuur

Dankzij het bestuur van stichting langs de zijlijn komt de landelijke dag tot stand. Zonder hun inzet, vrije tijd en motivatie was het niet mogelijk geweest.
De bestuurswerkzaamheden vinden onbezoldigd plaats.

Onderaan van links naar recht: Arianne van de Hee (penningmeester), Ingeborg Lups-Dijkema (voorzitter), Linda van den Belt. Bovenaan van links naar rechts: Renate Bröring, Wim Aspers, Wesley Lups.

Klaas

Tot ons grote verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van Klaas. Klaas, bestuurslid en erelid van Langs de zijlijn. We zijn dankbaar voor jouw onvergetelijke bijdrage, jouw geweldige inzet, je inspiratie en jouw streven om een onvergetelijke landelijke dag te organiseren voor die vele gezinnen uit heel Nederland. Wij zullen in gedachte van jou en je lieve gezin, waar je zo trots op was, blijven streven om onze missie te behalen. De volgende landelijke dagen ben je bij ons in ons hart. We zullen jou nooit vergeten en weet dat je voor eeuwig in ons hart zit. Je bent niet alleen medebestuurslid maar ook een goede vriend geworden.

Contact

Vragen of suggesties? Laat het ons weten!