Home » Nieuws & Media » Boeken

Boeken

Hoe vertel ik het - De koningin met de 7 pruiken

De koningin met de 7 pruiken gaat over een koningin die met de koning en haar 2 kinderen in een paleis woont. Op een dag wordt zij ziek. Alle dokters van het land komen haar onderzoeken. Ze heeft kanker. De koningin voelt zich geen koningin meer. Ze voelt zich zo ziek en verliest haar mooie lange haren. De koning, het prinsje en het prinsesje maken zich zorgen. Konden ze haar maar helpen. Dan komt er een jongen aan de poort van het paleis. Hij heeft een doos bij zich met een roze strik eromheen. Wat zal er in die doos zitten? Zal de koningin zich nu beter voelen?

Bestel het boek »

Kanker uitgelegd aan kinderen: Waantje krijgt de knarser'

In het kinderboek Waantje krijgt de knarser beschrijft Caroline hoe hoofdfiguurtje Waantje omgaat met het bericht dat zij  kanker heeft, en welke trucjes zij toepast om het ziek zijn te verlichten. Ook leert het boek dat je met een kleine gedachte een grote verandering kunt bewerkstelligen. Waantje krijgt weliswaar kanker (de knarser), maar de figuurtjes om haar heen hebben ook zo hun eigen problemen, het leven gaat nou eenmaal gewoon door.

Waantje werd lovend ontvangen en tot Carolines blijdschap blijkt het niet alleen zieke kinderen afleiding en troost te bieden, maar is Waantje ook heel helpend voor kinderen die iemand in hun directe omgeving hebben die kanker heeft.

Zo heeft de klas van Tijn, het jongetje van de nagellakactie, veel aan het boek gehad. De juf noemde het zelfs ‘Een geschenk uit de hemel.’

Het boek is bij de boekhandel te bestellen. Van de eerste druk gaat 1 euro per boek naar KIKA.

Lees meer »

Kankervrij!?: een nieuw boek van Sheila R. Prins-Knight

Sheila Prins is 39 jaar, getrouwd en moeder van vier kinderen. Op 32-jarige leeftijd kreeg zij te horen dat zij een agressieve vorm van botkanker had in haar sleutelbeen. De gevolgen die dit voorhaar leven had, had zij niet kunnen voorzien…

“Als mijn haar weer op mijn hoofd zit, dan kan ik dit kanker-jaar achter me laten. Een week naar Frankrijk om te bezinnen, te verwerken en dan pak ik mijn leven gewoon weer op. Mensen zeggen dat kanker je leven voorgoed verandert? Mooi niet! Ik ben sterk. En ik heb genoeg hulp gehad.” Nog niet eerder heb ik me zó vergist… Dit boek beschrijft mijn onzekerheid over een bult, die op mijn schouder groeit. Hoe ik reageer op het nieuws dat die bult een Ewing-sarcoom is, een zeer agressieve vorm van botkanker. Wat ik heb gedaan, met mijn man en onze vier kleine kinderen, om een jaar vol chemo’s en ziekenhuisopnames zo goed mogelijk te doorstaan. Maar in dit boek kan je vooral lezen hoe ik worstel om mijn leven ná de behandelingen weer vorm te geven. Want: Hoe ga je om met de restklachten? En met de angst voor terugkeer van de kanker, die je ergste vijand is geworden?

Lees meer »

Landelijke dag

Kom naar de landelijke dag (verplaatst naar 30 oktober 2021)

Helpt u ons?

Doneer of word vrijwilliger/ sponsor.

Contact

Vragen of suggesties? Laat het ons weten!