Stichting Langs de Zijlijn:

Een kanker stichting met een ‘afwijkende’ missie.

Kanker stichting:

Langs de Zijlijn is een kanker stichting die zich inzet voor de opvang van kinderen wanneer één van hun ouders te kampen krijgt met deze verschrikkelijke ziekte. Niemand wil er mee geconfronteerd worden, maar spijtig genoeg wordt deze oneerlijke ziekte jaarlijks bij meer dan 115.000 Nederlanders vastgesteld. Gelukkig zijn er tal van organisaties die zich inzetten voor de moedige individuen die elke dag tegen deze ziekte vechten.

Onze initiatiefnemer, Ingeborg Lups-Dijkema, ervaarde echter persoonlijk dat deze steun vooral gericht is op de patiënt en dat hun kinderen volledig op de achtergrond of ‘langs de zijlijn’ werden geplaatst. Na haar herstel maakte haar teleurstelling plaats voor motivatie en richtte zij de kanker Stichting Langs de Zijlijn op. Het doel: ervoor zorgen dat kinderen gezien, gehoord en ondersteund worden wanneer één van hun ouders door kanker wordt getroffen.

‘Kanker heb je niet alleen en daarom denk ik ook aan jou’

Wat doen we en waar zijn wij trots op?

N

Onze jaarlijkse landelijke dag

N
De steun van onze partners en sponsoren
N
Ons gedreven team van vrijwilligers
N

De dappere kinderen en ouders die hun persoonlijke verhalen met ons delen

N
Aandacht vragen voor de impact van kanker op een gezin
N

Het stimuleren van een landelijke dekking voor het aanbieden van (preventieve) ondersteuning aan kinderen

N

Maar bovenal: op elkaar

Een stichting die kanker niet de kans geeft om nog meer slachtoffers te maken. 

Waar de zieke ouder in de meeste gevallen meteen van hulp wordt voorzien, is er voor de kinderen vaak geen of slechte opvang. Het is echter al talloze keren gebleken dat kanker een ziekte is zonder begrip en medeleven. Een ziekte die tevens een aanslag pleegt op de fysieke en mentale gezondheid van de kinderen en geliefden van zijn slachtoffer. Het resultaat: kinderen met driftbuien, angststoornissen, nachtmerries, onzekerheid, depressies en nog veel meer bijkomende schade.

Kanker Stichting Langs de Zijlijn heeft ten doel genomen om dit onderwerp aan het licht te brengen en streeft naar een passende zorg voor kinderen waarvan één van de ouders kanker heeft. We proberen er samen voor te zorgen dat de schade ervan zoveel mogelijk beperkt blijft voor alle betrokkenen.

Helpt u ons mee met onze missie? Neem contact op en ontdek wat u voor de stichting kunt betekenen!

Hoe kan ik helpen?

De activiteiten van kanker Stichting Langs de Zijlijn rusten zo goed als volledig op vrijwillige schouders. Hulp ligt daarom niet altijd voor het oprapen, maar de hulp die wordt aangeboden, komt uit een des te warmer hart. Bent u benieuwd naar onze activiteiten, heeft u suggesties voor een verbetering van onze stichting of wilt u een (financiële) bijdrage leveren? Neem dan contact met ons op! Wij luisteren aandachtig en beantwoorden graag al uw vragen. Met elkaar vormen wij een standvastige stichting, die de ziekte kanker steeds minder kansen geeft om onze levens en die van de mensen waarvan we houden te beïnvloeden.

We zetten kanker langs de zijlijn en veroveren samen onze basisplaats terug!

Een passende zorg voor zowel ouder als kind, dat is waar kanker Stichting Langs de Zijlijn zich hard voor maakt! Een combinatie van ons hechte team van vrijwilligers, onze samenwerkingspartners en onze sponsoren vormt de stevige fundering voor de verspreiding van onze boodschap. Wilt u ook meewerken aan een passende hulp voor gezinnen met kanker? Neem dan vandaag nog contact met ons op! Samen zetten we kanker langs de zijlijn, zodat wij weer in de basis staan!

Contact

Vragen of suggesties? Laat het ons weten!